Duurzame warmte, waarom?

Duurzame warmte, waarom?
De opwekking van warmte uit fossiele brandstoffen brengt een blijvende schade toe aan ons milieu. Zo komen er bij de verbranding van deze stoffen schadelijke gassen vrij. Ook zijn onze fossiele brandstoffen aan het opraken en is de temperatuur op aarde steeds meer aan het stijgen door een te hoge CO2-uitstoot. Om deze reden is er steeds meer aandacht aan het ontstaan voor duurzame warmte. Door het gebruik hiervan, maken we de aarde leefbaar voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Milieuvriendelijke warmtesystemen
Duurzame warmte wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt. Dit kan met een zonneboiler of een warmtepomp. De inzet van deze energiebronnen levert helemaal geen schadelijke CO2 uitstoot op. Ook blijft deze energie altijd beschikbaar.

De zonneboiler
De zonneboiler is een bekend systeem om warm water op te wekken. Deze wijze van energieopwekking is zeer betrouw, comfortabel en gemakkelijk toepasbaar is. Zonlicht raakt immers nooit op. Met de installatie van een zonneboiler kan men als heel snel 25 tot 50 procent van de energiekosten voor warm water besparen. Deze besparing is weer afhankelijk van het gasverbruik. Er zijn drie soorten zonneboilers. Dit zijn de standaard versie, de cv-zonneboiler en het compacte exemplaar.

Zonneboilercombi
De zonneboilercombi is een combisysteem. De boiler wekt warm water op en verwarmt een woning. De centrale verwarming en warm kraanwater worden dus in één systeem gecombineerd. Hiermee verkrijgt u al snel veel energie en verminderd u de CO2-uitstoot. De zonneboiler is vrij prijzig, maar de lagere energierekening heft dit al snel op. Een zonneboilercombi levert voldoende capaciteit voor een gemiddeld huishouden van drie tot vijf personen. Wanneer de zonneboilercombi te weinig warm water levert, dan wordt er automatisch gebruik gemaakt van een geïntegreerde cv-brander.

Warmtepomp
Met een warmtepompsysteem wordt een huis op een duurzame manier verwarmd. Deze pompen maken gebruik van warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem. Het systeem voorziet een hele woning van verwarming en warm water. In de winter is dit een ideaal systeem om een huis te verwarmen, in de zomer werkt het verkoelend. Een warmtepomp zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Dit systeem zorgt ook weer voor een flinke energiebesparing.